T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Çorum İl Sağlık Müdürlüğü Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi / Kreş Birimi

Çorum İl Sağlık Müdürü
T.C. Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi / Kreş Birimi

Sanat Etkinlikleri

Güncelleme Tarihi: 11/07/2018

Sanat deyince aklımıza güzellik ve incelik dolayısıyla estetik kavramı gelmektedir. Çocuklarda estetik deneyimin amacı; zengin yaşam becerileri oluşturmaktır. Sanat çalışmaları çocukta görsel algı becerisinin gelişiminde, hayal gücünü harekete geçirmede, duygularını dışa vurma konusunda oldukça etkilidir. Yetişkinler tarafından çocukların sanatsal faaliyetlerinin boyama, kesme, yapıştırma vb. eylemleri kapsadığı ve bunların yoğunlukla motor becerileri gerektirdiği düşünülmektedir ancak bu becerilerin ciddi anlamda bilişsel algı gerektirdiği ve duygularını ifade biçimi olduğu göz ardı edilebilmektedir. Kurumumuzda sanat etkinliklerimizin amaçları arasında bakma, görsel algı becerisi geliştirme, estetik duygular geliştirebilme, yorumlayabilme, özgürce kendini ifade edebilme vb. bulunmaktadır. Her çocuk özeldir, kendine özgüdür anlayışını benimsemekteyiz.

Yetişkinler sanat çalışmalarında çocukları yönlendirici sorulardan, çocuğun ürünü ile ilgili olumsuz yorumlardan kaçınmalıdır.